Nurmikko oli yli kuukauden ajamatta puunkatoprokkiksen takia ja sen olisi melkein jo voinut pistää seipäälle. Mutta nyt se on sentään siistitty ja piha näyttää taas ihan inhimilliseltä.

Viime viikolla salaatit alkoivat jo nahistua, rukola oli kukkinut jo aikapäiviä. Nyppäsin ylimääräiset pois ja kylvin uutta. Salaattia tuli kottikärryllinen kompostiin kärrättäväksi, harmi kun ei ollut kaneja tms. lähistöllä!

1775988.jpg


Ekaa satoa korjasin tänään. Laitoin tilliä kuivumaan nippuina. Minulla on kuivurikin, mutta huomenna ajattelin lyödä sinne persiljat. Ja nuo niput ovat niin ihanat ja tuoksuvat keittiössä, että kuivukoot noin.

1775980.jpg

Myös laventelista tuli pieni nippu. Sille oli etuoikeutettu paikka verhovaijerissa, keväällä hankituissa keittiönverhoissa kun on myös laventeliniput!

1775974.jpg

1775983.jpg

Hankin kameraani juuri uuden macro-objektiivin ja hetihän sitä piti kukkiviin kokeilla.

1775976.jpg

Kerrottu amppelipetunia (itsekasvatetut)

1775986.jpg

Ruusuja

1775971.jpg

Tammikuussa ristiäisiin hankittu vaaleansininen hortensia kuivahti keväällä pahasti ja leikkasin sen ihan alas. Nyt se on versonut purkin täyteen versoja ja nuppujakin! Yksi kukka vain kuitenkin auki, jotenkin hauskan erilainen. Itse en heti tunnistaisi hortensiaksi. :) 

1775969.jpg

Maanantaina käväisin Tampereella työasioissa ja Stockmannin edessä myyntiin naapurikylässä kasvatettuja auringonkukkia. Pakkohan siitä oli kimppu napata.
(Tampereella muuten on just menossa Kukkaisviikot.)