Jep. Ruuhkaa on. Mistäs aloitettais? Sisältä?

Olkkarin ikkunalla vähän kaikkea. Tomaatteja, yrtti-iisoa, hernettä, chilejä, basilikaa..


Samoin ikkunan toisella reunalla, purjot, pelargonioita, salaattia (sisällä kasvatettava erä, ihan mielenkiinnosta kokeilen kumpi kasvaa nopeammin, sisällä vai kasvarissa), samettiruusut. Toisen ikkunan laudalla Pelargonioita ja värimintun taimet.

Ruokapöydän kurkkakin on lastattu pelargonioilla, chileillä ja kelloköynnöksillä. Ikkunalaudalla mm. ahkeraliisaa (joka pukkaa jo nuppuja).

Keittiössäkin on onneksi kaksi ikkunaa, toisella mm. pienilehtistä basilikaa ja chilejä.

Olkkarin ikkunalla on viisi purkillista myöhemmin kylvettyä, isolehtistä basilikaa. Ehtivät juuri sopivasti taimettua ennen muuttoa kasvihuoneeseen.

Olkkarissa myös kevään toinen satsi (eka syötiin jo aikoja sitten) herneenversoja. Nyt pitäisi muistaa kylvää seuraava satsi, tulevia rippijuhlia ja siellä tarjottavia salaatteja ajatellen.

Siirrytäämpä sitten ulos palatsiin. Se on kaaoksen vallassa. Täällä istun sunnuntaisin taimieni kanssa koulimassa ja puhumassa niille pehmeitä.. :). Isännän viimekesänä vanhan ompelukoneen päälle nikkaroima ruukutuspöytä on tosi kätevä!.
 
Pienessä laatikossa kasvavat ensimmäiset salaatit, rukolaa ja retiisiä.

Toisessa pitkässä kasvulaatikossa pötköttävät taimilaatikot. Koulittuna mm. kuukausimansikat, kyvettyinä kesäkurpitsat, kurkut, ruusupavut (kokeilen ensin itävätkö omat keräämäni siemet. Jos ei, kylvän kaupansiemenet samoihin potteihin.) Myös pavut ovat jo mullassa. Saas nähdä mätänevätkö vai joko lämpö riittäisi. Kokeilen papujen kanssa nyt esikasvatusta ensimmäisen kerran, suorakylvönä en ole niitä saanut koskaan itämään.

Penkin toisessa päässä pötköttävät auringonkukat, pinaatit, mangoldit ja krassit. Sekä tietty pari pelargoniaa. :)
 
 
Suuriin ruukkuihin on kätketty gladioluksia..

jotain asterinnäköisiä sekä liljoja.

Toisessa pitkässä penkissä on talvehtinut viime kesän jakotaimia kuten patjarikkoa, minttua ja karpaattienkelloa.

Keittiön miljoonalaatikoista löytyi joskus pankista saatu lämpömittari. Tässä lukemat torstailta. Yölämmöt käy lähellä nollaa kasvarissakin, joten taimet peittelen yöksi paksulla harsokerroksella.

Ulkona ei vielä paljoa väriä ole. Krookukset ovat jo kukkineet ja narsissit ja helmihyasintit pian aloittelevat. Viimekevään pienet purkista penkkiin heitetyt tetenarsissit ehtivät ensimmäisenä kukkaan.

Muuten pihalla on siivottu, harvavoitu, kaivettu, sahattu ja suunniteltu. Eilen illalla rakenneltiin kivimuuria, uudistetaan eräs vanha kukkapenkki. Mutta sunnuntaina on taas aurinkoinen päivä, luvassa multakuormia, kaivamista ja kylvämistä. :)