Pitkäaikainen ja harras haave on ovea vaille toteutuneena. Timpurilla hieman projektiväsymystä ja projektipäälliköllä käyttökatevajetta, mutta eiköhän se ovikin syysviileille valmistune.

Lopputulos on paljon upeampi, suurempi ja parempi kuin mitenkään etukäteen osasin kuvitella tai haaveilla. Vaikka rakentaminen otti tiukille yhdeltä jos toiselta, tämän rakentaminen on niitä konkreettisia rakkaudentunnustuksia puolisolta. Kiitos <3

Sisällä palatsissa rehottaa, tilaa ulkomitoiltaan n. 12 neliötä. Kasvit muuttivat palatsiin 12.6. tienoilla. Viidakkoveitselle olisi töitä ja pariin otteeseen olenkin harventanut lehtiä aika reippaasti.

Helteisillä keleillä ei palatsissa juuri voi päiväaikaan istuskella, siitä kuumuus ja kosteus pitää huolen. Mutta illalla paikka on mukava, hyttysetkään eivät häiritse.

Lasipalatsi vihittiin käyttöön kuohujuoman kera 2.7.2011 arvokkaan hilpeän rouvaseurueen läsnäollessa. Illan ohjelmassa oli myös mm taimien vaihtoa, luonnonkosmetiikkan kokeilua ja saunomista. Maljoja kohoteltiin aamuviiteen asti. Kiitos vielä ihanaiset ystävät, ilta oli hauska ja savinen. ;)

Kahdessa suuressa kiinteässä penkissä kasvaa peruskasveja: tomaatteja, kurkkuja, kurpitsoja, salaatteja, basilikaa, paprikaa, chiliä..

Ensimmäisen kasvarikesän erikoisuus on kuitenkin ananaskirsikka, matalakasvuinen lajike. Taimen löysin ehdottomalta suosikkitaimistoltani eli Kantolopen tilalta. Hedelmäkotia on jo monta kymmentä kypsymässä, nyt jännätään ehtivätkö hedelmät kypsyä ennen syksyn viileitä.

Yrttimaan kulmalla käydään muurahaisten kanssa taistelua ruohosipulipenkin herruudesta. Yritän häätää murkut hevonpeellä. :) Salviakin innostui kukkimaan.

Kurkkuyrttiä kylvin muistaakseni toissa kesänä viimeksi ja nyt se on vallannut koko keskipenkin yrttimaalta, kaikesta maankäännöstä ja -vaihdosta huolimatta. Onneksi kurkkuyrtti on kiva!

Lajikemäärä on tänäkesäni lisääntynyt harvinaisista taimiostoistani (edellä mainitulle taimistolle) sekä ystävien kanssa harjoitetun taimivaihdon seurauksena. Tässä kukkii viime vuonna siemenestä kylvämäni akileija, nimi on hukassa kun en sitä muistiin blogannut viime kesänä.

Siitä viisastuneena laitan tänne ylös että se hankkimani keisarinyrtti on etelän puolella isossa pyöreässä penkissä. Kyseinen kasvi kun piiloutuu kukintansa jälkeen. :)